معرفی گروه بویایی آروماتیک
8 آذر 1400معرفی گروه بویایی شرقی
8 آذر 1400گل سرخ – یکی از زیباترین و قابل ستایش ترین گلها است که برای قرن ها در بسیاری از فرهنگ ها ارزشمند بوده و در سراسر جهان کشت شده است. بوته های رز در اندازه های کوچک و بزرگ بوده و گاهی رزهای رونده می توانند تا 7 متر برسند. گونه هایی از نقاط مختلف جهان به راحتی ترکیب می گردند و سبب ایجاد بسیاری از گل های باغی می شود. نام رز از فرانسه آمده، ریشه ی لاتین دارد و از زبان یونانی و فارسی گرفته شده است.
روغن گل رز خالص از استخراج بخار (و یا استخراج حلال) از گل های گل رز و بیشتر رز محمدی صد پر به دست آمده که در عطر و مراقبت از پوست برای قرن ها استفاده می شود. آب گل رز یعنی گلاب، ساخته شده از روغن گل رز، به طور گسترده ای در غذاهای آسیایی و خاورمیانه مورد استفاده قرار می گیرد.
فرانسوی ها به خاطر شربت گل رز معروف هستند و این شربت بیشتر از عصاره گلبرگ های گل رز ساخته شده است. همچنین چای ساخته شده از گلبرگ گل سرخ بسیار خوشمزه است! من آن را برای 5-10 دقیقه دم کرده و صبح بدون هیچ صبحانه ای قبل آن نوشیدم.
رز نسترن در آشپزخانه های محلی به طور سنتی برای شراب، سرکه، مربا، شربت و چای استفاده می شود. آنها همچنین برای تهیه شربت سبزیجات فشرده می شوند که به عنوان مکمل غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. اسطوخدوس و رزها همچنین برای تولید روغن دانه گیاهی استفاده می شود که در محصولات پوستی و بعضی از مواد دارویی مورد کاربرد دارند. من روغن را در بینی گرفته ی کودکم ریختم.
متاسفانه بسیاری از گل رز دورگه ی چای که دارای رنگ های عجیب و غریب هستند، عطر خود را از دست دادند. گونه های رز صدپر برای استفاده از آروماتراپی در بلغارستان، ترکیه، روسیه، فرانسه، ازبکستان، مراکش، مصر، پاکستان، هند، ایران و کریمه پرورش داده می شوند.
گل ها در صبح زود یا قبل از غروب چیده می شوند. روغن رز شامل ، الکل فنیل اتیل، گرانیول، نرول و استاروپن است.