عطرهای صابونی و شامپویی چیست؟
عطرهای صابونی و شامپویی چیست؟
9 دی 1400
عنبر
استفراغ میلیون دلاری
13 دی 1400
عطرهای صابونی و شامپویی چیست؟
عطرهای صابونی و شامپویی چیست؟
9 دی 1400
عنبر
استفراغ میلیون دلاری
13 دی 1400

وانیل به شکل پودر و مایع روانه بازار می شود. وانیل مایع بعنوان عصاره در نظر گرفته می شود، نوع دیگری هم وجود دارد که از اسانس وانیل می باشد و به شکل مایع تولید می شود. این مایع برای خوشبو کردن انواع شیرینی و کیک و دسر مورد استفاده قرار می گیرد. خیلی از افراد ترجیح می دهند که از اسانس مایع به جای حالت پودری آن استفاده کنند. خود اسانس وانیل مایع انواع متفاوتی دارد و با ترکیب با سایر مواد طعم های جدیدی را به وجود می آورند.برای مثال از ترکیب اساس وانیل و کره، وانیل کره ای به دست می آید که زمان استفاده در انواع دستور العامل ها می تواند عطر خوبی را به محصولات غذایی ببخشد. اسانس مایع وانیل نیز مانند نوع پودری به مقدار بسیار کمی در زمان پخت کیک، شیرینی و بستنی مورد استفاده قرار می گیرد و عطر و طعم وانیل را به آن هدیه می دهد. در کل از حالت پودری از عصاره نیز در تهیه انواع غذاها، شیرینی ها، کیک ها، نوشیدنی ها، دسرها، بستنی ها و… مورد استفاده قرار می گیرد تا عطر و طعم خوبی به آن ها بیافزاید و موجب خوشمزه تر شدن آن ها شود.

نت وانیل در عطرسازی

هر رایحه عطر معروف عمدتا با رایحه ی وانیل همراه بوده و دارای ترکیبی شیرین و آرامش بخش و شبیه به شیرینی کوکی می باشد. همراه با کهربا، وانیل نت مرجع برای خانواده عطرهای شرقی بوده که معروف ترین نوع کلاسیک آن Shalimar است. نت وانیلی واقعی دارای رایحه ی تند ودکا و مشروب الکلی می باشد. رایحه ی وانیل ساده (ویکتوریا سیکرت، چارلی لایت، TBS وانیلی، Coty وانیلی) در بازار نوجوانان به طور فزاینده ای محبوب شده که موجب افزایش محبوبیت دسته های رایحه خوش می گردد ، در حالی که رایحه های پیچیده به طور پیوسته در بخش نیچه Spirituese Double Vanille توسط Guerlain، Tihota Indult، Montale Vanille Absolue به مشام می رسند.
رایحه ی وانیل که مدتها پیش در هندوها آسیای میانه شناخته شد، در پی “کشف” آمریكا و جهانی جدید، وانیل به همراه کاکائو قلب افراد صاحب رشته در خوراکی را در سراسر جهان به دست آورد. مایاها و بعد از آن آزتک ها، وانیل را “tlilxochitl” نامیدند و به طور عمده برای نوشیدنی های شکلاتی سلطنتی خود استفاده کردند. اروپایی ها در قرن هفدهم وانیل را کشف کردند. آنها از آن برای درمان برای بسیاری بیماری ها به دلیل بوی و طعم آن، به عنوان یک افزودنی برای غذا و نوشیدنی استفاده کردند. وانیل، به دلایل زیادی به عنوان داروی تقویت جنسی می باشد.


امروزه همه افراد عطر و طعم وانیل را می دانند، اما عمدتا مصنوعی هستند، زیرا عصاره وانیل واقعی بسیار گران است و تولید آن برای تولید کنندگان سود آور نیست. عطر وانیل متشکل از چندین جزء است که اصلی ترین آنها وانیلین و پیپرونال هستند.
وانیل گیاهی رونده است و نوع ارکیده آن، محبوب ترین نوع وانیل بوده که از مکزیک می آید. حدود صد گونه از این گیاه وجود دارد، اما فقط دو محصول تولید گسترده دارد که به دلیل طعم و بوی آن می باشد: وانیل پلین فلیا و وانیلی تاتیینیس.
وانیل پلین فلیا امروزه در هوای گرمسیری، در مکزیک و آمریکای جنوبی، کارائیب، جزایر اقیانوس هند، اندونزی رشد می کند. وانیلی که در مکزیک رشد می کند، یکی از بهترین هاست، به دلیل اینکه منشا آن در این کشور می باشد، با این حال، تولید انبوه وجود ندارد.
وانیل بوربون از ماداگاسکار، جزیره ای در اقیانوس هند است که به عنوان بزرگترین تولید کننده وانیل شناخته می شود، چون 1000 تن وانیل در سال در جزایر کومورو و جزایر رونیون تولید می شود. همان نوع در آفریقا و اندونزی نیز رشد می کند. این نام بعد از نام سابق جزیره رونیون، بوربون نامگذاری شد که نام آن به افتخار خانه سلطنتی بود. وانیل بوربون همانند وانیلی پلین فلیه است، اما شرایط جدید و متفاوت تولید به طور کلی بر کیفیت مزه و بوی تاثیر می گذارد.


وانیل بوربن دارای عطر و طعمی زیاد است. این نوع از وانیل برای تولید وانیل طبیعی در قالب کریستال تولید شده و در طول فرایند خشک کردن استفاده می شود.
تولید وانیل طبیعی یک روند طولانی و گران است. وانیل از غلاف گل وانیل سبز زرد و زرد زیبا تشکیل شده و رشد می کند.
در شرایط طبیعی گلها توسط حشرات گرده افشانی می شوند، اما در کشت و زرع آن به طور دستی انجام می گردد. وانیل سبز به مدت 8-9 ماه بر روی شاخه ها باقی می مانند و پس از برداشت آنها نیم سال طول می کشد تا خشک گردد. در طول فرایند خشک کردن، کریستال های سفید وانیل تولید می شوند.
وانیل تاهیتی در جزایر پلینزی فرانسه (تاهیتی) رشد می کند و یک نوع نادر و گرانقیمت است. طعم و مزه آن در مقایسه با وانیل پلین فلیا، کمتر بوده اما عطری قوی تردارد. این نوع وانیل حاوی وانیلین کمتر و هلیوتروپین بیشتر است که باعث می شود رایحه ای میوه ای تر داشته باشد.
وانیل فرانسوی که می تواند در میان اجزای رایحه ها یافت شود نوع خاصی از وانیل نیست، اما از لحاظ کیفیت، طعم و مزه آن واقعی (همانند وانیل طبیعی) و زیاد می باشد. این نام از دستور غذای فرانسوی گرفته شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم